Stichting Favela Street van Rocky Hehakaija presenteert in Pathé Tuschinski twee unieke korte films

F ST poster 2

Still informatie van ‘A WEST SIDE STORY’ van Arno Stevens & Julian Velders en ‘É KOSECHA’ van Selwyn de Wind.

 

Stichting Favela Street van Rocky Hehakaija presenteert in Pathé Tuschinski twee unieke korte films

Amsterdam, 21 oktober 2021 – Stichting Favela Street presenteert op zaterdag 30 oktober aanstaande tijdens een feestelijke première in Pathé Tuschinski de films ‘É KOSECHA’ over Favela Street Curaçao en ‘A WEST SIDE STORY’ over Favela Street Amsterdam. De films gaan over de kracht, energie en impact van Favela Street, de stichting van Rocky Hehakaija en haar team. Daarnaast wordt een uniek kijkje achter de schermen gegeven van het programma dat de jongeren hebben doorlopen en waar dat toe heeft geleid. Wethouder Simone Kukkenheim opent de ochtend en Jennifer Muntslag verzorgt de presentatie en de Q&A na afloop.

Over de films

É Kosecha is een korte film die het verhaal vertelt van drie Curaçaose jongeren die onderdeel zijn van het Favela Street programma op Curaçao. Rogier uit Fuik, Stephanie uit Monte Verde en Riesmarly Tokaay uit Marchena. De film geeft een unieke, authentieke en bijzondere inkijk in het leven van deze jongeren en in het dagelijks leven van Curaçao. Ze groeien op in wijken waar ze te maken hebben met sociale uitsluiting. Dankzij hun postcode, huidskleur, gender of seksuele geaardheid hebben ze minder kans om het beste uit zichzelf te halen. Het programma is begin 2019 gestart en de film laat de laatste fase hiervan zien. In totaal is de groep meer dan 2,5 jaar samen geweest.

A West Side Story is een korte film die de kracht, energie en impact van Favela Street laat zien, de stichting van Rocky Hehakaija en haar fantastische team. We zien hoe in Amsterdam West elke maandagavond een groep jonge meiden les krijgt van inspirerende, veelal vrouwelijke trainers. Veel van deze trainers hebben een topsport-achtergrond. Favela Street biedt de deelnemers een veilige omgeving waar ze plezier kunnen maken, zichzelf kunnen ontwikkelen en ‘de wereld buiten West’ kunnen ontdekken. Iets dat normaliter niet vanzelfsprekend is voor deze jonge meiden. Ook leren we oprichter Rocky zelf kennen.

De films laten zien waarom het zo hard nodig is dat Favela Street er is. Het toont ons dat het niet altijd even makkelijk is om als jongere op te groeien en dat het niet vanzelfsprekend is om op te groeien in een veilige/stimulerende omgeving. Dat iedere jongere mag dromen en zich in een veilige omgeving moet kunnen ontwikkelingen. Dat een herkenning in de vorm van een lach of een compliment soms al genoeg kan zijn om iemand in zichzelf te laten geloven. 

“Het is voor veel jongeren niet vanzelfsprekend dat je in een positief positieve stimulerende omgeving opgroeit. Bij Favela Street laten we jongeren voelen en inzien dat ze veel meer kunnen dan ze ooit hadden gedacht.” – Rocky Hehakaija

Over Favela Street

Wat begon als een sympathiek voetbalinitiatief in de sloppenwijken –favela’s- van Rio de Janeiro in 2014, is uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwd persoonlijk ontwikkelingsprogramma met projecten op Haïti, Lesbos, Curaçao, Nederland en binnenkort in Soedan. Onze missie is om overal ter wereld nieuwe generaties rolmodellen te ontwikkelen door jongeren de kans te geven om verder te komen dan de straat en ze hiermee een betere toekomst te bieden.

Onze programma’s richten zich op jongeren die te maken hebben met sociale uitsluiting. De plekken waar ze opgroeien worden vaak aangeduid als sloppenwijk of achterstandsbuurt.

Eigenlijk zegt de maatschappij bij voorbaat al tegen deze mensen: ‘jij doet niet mee’. Dat heeft enorme impact op hun zelfbeeld en mindset. Met Favela Street ontdekken jongeren dat ze mogen dromen en kunnen bereiken wat ze willen. Zo groeien ze uit tot een nieuwe generatie rolmodellen die een positieve bijdrage leveren aan hun communities

Over Rocky Hehakaija

Rocky Hehakaija is de oprichter van Favela Street, ze is de eerste vrouw met een eigen character in het wereldberoemde computerspel FIFA 20 en won het 21e seizoen van Wie is de Mol? Na een ernstige knieblessure op haar 22e besloot ze het roer om te gooien en voetbal als instrument in te zetten. Voetbal vormt de basis van alle Favela Street programma’s, maar de groei van jongeren gaat veel verder dan het voetbalpleintje.

 


 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Download hier de persmap van onze films (WeTransfer)

 Voor meer informatie over de vertoning, de documentaires of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Lorella van der Hooft (E: lorellavanderhooft@gmail.com/ T: +31 6 20 67 67 14).

Voor meer informatie over Favela Street kunt u contact opnemen met Bettina Perremuto, Communications van Favela Street (E: bettina@favela-street.com / T: +31 6 51 06 76 00) en bekijk onze Instagram @favelastreet.