Recap Football for Peace in Haiti

 

IMG_1412

Het is inmiddels 2,5 jaar geleden dat we voor het eerst in Haïti rondkeken. Op zoek naar een plek om een nieuw Favela Street project te starten. Al snel was duidelijk dat de wijk Cité Soleil in de hoofdstad Port au Prince die plek moest worden.

In dit armste en onveiligste deel van de stad wonen 200.000 tot 400.000 mensen. De 34 communities van Cité Soleil hebben te maken met veel onderling bendegeweld. Een serieuze uitdaging dus, want de situatie in Cité Soleil is voor jongeren mogelijk nog uitzichtlozer dan in Rio de Janeiro. Zou het ons, na de succesvolle jaren in de toch ook heftige favelas van Brazilie, ook hier lukken om voet aan de grond te krijgen met onze aanpak?

De basis van onze aanpak is overal dezelfde, vanuit een passie voor straatvoetbal. Dit stelt ons in staat om een band te smeden met gemotiveerde jongeren en hun organisaties. Ze ter plekke op te leiden tot coaches. En zich te ontwikkelen tot rolmodellen in hun buurt. Met een schat aan ervaring uit Brazilie zijn we aan de slag gegaan. Met het plan om onze aanpak met deze stap naar Haïti verder te ontwikkelen

Er is de afgelopen 2,5 jaar druk gesleuteld aan de werkwijze van Favela Street. De vijf reizen naar Haïti hebben ons veel opgeleverd. Na Brazilië en Haïti durven we onze methode met een gerust hart in andere Favelas, townhips, ghetto’s, slums, sloppenwijken en/of shantytowns los te laten.

Lees verder – Verslag Haiti 2017 – Celebration