Recap Favela Street Haiti Juli 2016

13512014_286654945016272_747881267882670388_n

In de maand juli is Philip afgereisd naar Haïti om in Port au Prince onze FS-trainers op te zoeken en hun werk een nieuwe impuls te geven. Er was uitgekeken naar de grote sportevenementen van Favela Street. Wat Philip het meest opviel was dat onze `FS-trainers` bij Sakala zich veel zekerder opstelden dan vorig jaar. Door de voetbaltoernooien die ze daar organiseren en de trainingen die ze geven hebben ze veel meer zelfvertrouwen gekregen. We hebben ook een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het vaste Favela Street programma, namelijk:

  • Het geven van workshops die we ook op scholen in Nederland doen, met aandacht voor: presenteren en storytelling, oefeningen in zelfreflectie en doorzettingsvermogen.
  • De introductie van het train-de-trainer principe: onze door FS opgeleide trainers bij Sakala gaven de FS-basisworkshop aan een groep meiden in een andere community, in Caradeux. Hierdoor kan deze nieuwe groep trainsters van Caradeux voortaan zelf trainingen geven en eigen sporttoernooien in hun community organiseren.
  • Onze Sakala-trainers die een presentatie gaven voor lokale ondernemers bij de Kamer van Koophandel.
  • Een alliantie met Cocread; deze nog jonge organisatie deed tijdens het verblijf heel veel logistieke organisatorische klussen, fungeerde in gesprekken als tolk en was stand by als we ze nodig hadden.

Lees hier het complete verslag: favela-street-goes-back-to-haiti-july-2016