Kijk zondag 6 maart om 20:30 naar TLC

De Nederlandse straatvoetballegende Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija is een waar fenomeen. Ze is de enige vrouwelijke straatvoetballer die al jaren met de beste straatvoetballers ter wereld speelt. Rocky is meer dan een bevlogen en getalenteerde voetbalster. Ze is ook een van de oprichters van Favela Street, een organisatie die sterke, vrouwelijke rolmodellen creëert op een plek waar dat hard nodig is: de favela’s van Rio de Janeiro. Een team van deze Favela Street Girls deed in maart 2014 in Brazilië mee met de Street Child World Cup 2014 en wist onder de bezielende leiding van coach Rocky de wereldtitel in de wacht te slepen.

In de documentaire Vrouwen met een Missie – Rocky keert ze terug naar de favela’s waar ze deze bijzondere prestatie leverde. In de documentaire vertelt Rocky over haar besluit om als coach in de favela’s aan de slag te gaan en wat dit voor haar heeft betekend. De meisjes van de Favela Street en andere betrokkenen bij het project vertellen over Rocky en hoe ze met haar bijdrage de levens van de meisjes heeft veranderd en nieuwe kansen voor hen heeft gecreëerd.

Nederland – Uitzendtijd: Vrouwen met een missie – Rocky is zondag 6 maart om 20:30 uur te zien tijdens TLC Women’s Month.

Vlaanderen – Uitzendtijd: Vrouwen met een missie – Rocky is zondag 6 maart om 20:10 uur te zien tijdens TLC Women’s Month.