INTERSPORT CAMPAGNE STEUNT FAVELA STREET

Vorige week is de actie “Balls for Brasil” van INTERSPORT van start gegaan. Met deze campagne supporten zij ons werk in Rio de Janeiro. Lees snel verder.

 

Veel Braziliaanse meisjes krijgen door voetbal kans op een beter leven. Zij kunnen alleen maar dromen van een bezoek aan het legendarische Estádio Maracanã tijdens de Olympische Spelen. Jij kunt ze helpen om ze de ervaring van hun leven te geven!

LEVER JE OUDE BAL IN EN ONTVANG 5,- KORTING BIJ INTERSPORT

Wil jij het meisjesvoetbalelftal van Favela Street de ervaring van hun leven geven? Lever dan nu jouw oude voetbal in bij INTERSPORT en zorg ervoor dat deze meisjes naar de finale van het vrouwenvoetbal van de Spelen kunnen.

Wanneer jij je bal inlevert, gaat er € 1,- naar het project* en ontvang jij een voucher voor € 5,- korting.Deze voucher is al geldig bij een besteding vanaf € 10,-. Deze actie is alleen geldig in de winkel en loopt t/m 4 september 2016. Klik hier voor een INTERSPORT-winkel bij jou in de buurt.

VOETBAL IN FAVELA

Doen wat je leuk vindt is voor veel kinderen in de  wereld niet vanzelfsprekend. De Braziliaanse  Jessica zat vier jaar geleden nog in een drugsbende  en smokkelde wapens en drugs. Omdat ze geen  andere toekomst voor zichzelf zag. Nu is ze weer  op het rechte pad, onder andere door voetbal. Ze  doet mee aan een straatvoetbalproject in het  Braziliaanse Rio de Janeiro, waar ze wordt  opgeleid tot voetbaltrainster.

FAVELA
De Nederlandse straatvoetbalster Rocky leidt samen met Philip Veldhuis het project Favela Street, een van de twee projecten die voor Balls for Brazil worden ondersteund. In wijken als Complexo da Penha zetten zij zich in om jongeren op een veilige plek te laten voetballen en buiten de drugsbendes te houden. ‘Meiden als Jessica moeten weten dat ze de drugsbende niet meer nodig hebben. Ze hoeven nooit meer terug naar dat leven’, vertelt Rocky. ‘Ik hoop de meiden positieve ervaringen mee te geven, een andere kijk op de wereld. Ik wil ze het gevoel geven dat ze iemand zijn, dat ze ertoe doen.’ Jessica heeft inmiddels stage gelopen bij een vijfsterrenhotel in Ipanema, studeerde drie maanden Engels in Cambridge en is nu bezig met haar rijbewijs.

PRIJS
Jessica en de andere opgeleide trainers geven op dit moment zes keer per week training aan ongeveer dertig deelnemers. Ze hebben hun eigen voetbalproject opgezet genaamd Familia Caracol en krijgen daarbij hulp van de organisatie Street Child United. Dat gebeurt op een voetbalveldje op een heuvelrug die is volgebouwd met favelahuisjes. ‘Het uitzicht is adembenemend mooi over een vallei vol favela’s. Het veldje is gebouwd door Chevrolet als beloning voor het winnen van de Street Child World Cup. Hoe tof is dat, de meisjes hebben dus zélf voor dit veldje gezorgd’, zegt Rocky. En er viel nóg een mooie prijs te winnen, weet Rocky. ‘De winnaars van een toernooi dat op 30 juli werd gespeeld mogen dankzij INTERSPORT en More2Win naar de finale van het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen. Hopelijk haalt Brazilië de finale!’

VEILIG
Als ik op een veldje sta met uitzicht over de favela met allemaal voetballende meisjes om me heen, dan ben ik gelukkig’, zegt Rocky. ‘Het plezier dat de meiden hebben met het voetballen, samen grappen maken, het samen zijn. En tot op de dag van vandaag geven de trainers zelfstandig voetbaltrainingen aan kinderen in de wijk en creëren ze samen een veilige plek om te sporten.’

*Voor dit project werkt INTERSPORT samen met de organisatie More2Win.