Indrukwekkende expo van favelafoto’s tijdens Exchange Talks

Een stukje favela aan je muur? Fotografe Sabine van Wechem reisde met Favela Street mee naar Rio de Janeiro en legde het rauwe leven in de sloppenwijken vast. Voor de Exchange Talks op donderdag 24 november in Pakhuis de Zwijger selecteert en veilt ze tien bijzondere foto’s.

De Fotoacademie-studente documenteerde het dagelijks leven van Complexo de Penha, een buurt die vooral bekend staat om het drugsbendegeweld. Maar ook al vliegen de kogels je er om de oren, het is boven alles een prachtige buitenwijk met een kleurrijk straatleven. En dat zie je in alle foto’s terug: pure en ongeforceerde portretten van jonge mensen in hun vertrouwde omgeving. Check Van Wechem’s Instagram voor meer werk.

Interesse? Kom de expo bekijken tijdens de Exchange Talks op donderdagavond om 19:00 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het evenement vormt de finale van het uitwisselingsproject waarin Favela Street zes jongeren uit Brazilië en Haïti naar Nederland haalt. Om de missies van de deelnemers te supporten, worden de foto’s geveild in A1 en A2 formaat. Vink Kunstoffen en Virupa sponsoren de productie.

Bekijk de tien expositiefoto’s hieronder vast.

sabine_van_wechem_1_a1

sabine_van_wechem_2_a1
sabine_van_wechem_3_a1

sabine_van_wechem_4_a1

sabine_van_wechem_5_a2

sabine_van_wechem_6_a2

sabine_van_wechem_7_a2

sabine_van_wechem_8_a2

sabine_van_wechem_9_a2

sabine_van_wechem_10_a2