Favela Street Exchange haalt zes jongeren naar Nederland

favelastreetexchange-cover02

Favela Street start een nieuw project: Favela Street Exchange. Van zondag 13 tot en met zondag 27 november verruilen zes jonge deelnemers van eerdere projecten uit Brazilië en Haïti hun sloppenwijk voor Nederland. En onder andere The Student Hotel en Humberto Tan doen mee. Oprichters Philip en Rocky creëren met hun stichting wereldwijd een nieuwe generatie sterke rolmodellen, via de kracht van straatvoetbal. Met de uitwisseling geven ze de jongeren rugwind én een podium.

Het thuisfront laten meegroeien
Favela Street wil de jonge Brazilianen en Haïtianen kennis, ervaring en een netwerk meegeven. Doel: meer grip op hun leven krijgen én houden. Dat betekent dat ze de geleerde lessen mee naar huis moeten kunnen nemen, maar ook dat er gedurende het hele bezoek een sterke focus ligt op het belang voor de lokale gemeenschap thuis.

De handen ineen met BN’ers en scholieren
De deelnemers, drie uit Rio de Janeiro en drie uit Port-au-Prince, verblijven twee weken in The Student Hotel in Amsterdam. Via storytelling gaan ze aan de slag met het vormen van hun persoonlijke missie: een soort ondernemersplan voor hun life goals. Dat doen ze in een reeks masterclasses en workshops onder leiding van o.a. Humberto Tan, presentatiecoach Rutger Mollee, profvoetbalster Anouk Hoogendijk (Ajax), modeontwerpster Farida Sedoc (Hosselaer), Tim Sabajo (Patta), Aruna Vermeulen (HipHopHuis) en Nancy Poleon (Branded U).

Daarnaast zullen de uitwisselingsstudenten langs scholen touren. Op deze manier wil Favela Street de jonge rolmodellen verbinden met Nederlandse scholieren en bewustwording creëren over sociale uitsluiting en ondernemerschap over je eigen leven. Thema’s die een rode draad vormen in het werk van Favela Street.

Exchange Talks donderdag 24 november
Als grand finale van het uitwisselingsproject organiseert Favela Street een speciaal event om het zestal in de spotlights te zetten, Exchange Talks. Op donderdag 24 november in Pakhuis de Zwijger presenteren de jongeren hun persoonlijke missies in de vorm van korte talks. En delen ze hun indrukwekkende verhalen uit de sloppenwijken. Het event draait om doorzetters, en om de menselijke kant van succes. Zo wil de organisatie andere jongeren, ondernemers en geïnteresseerden inspireren.

Kom je ook? RSVP dan naar info@favela-street.com.

Klik hier voor het Facebook event.

Download hier de persmap.